Menü

Ügyfélszolgálat

+36 (70) 314 9095

 

Tengeri Vitorlázás

Horvátország, Görögország, Karib térség... a nyaralás egy másik formája. Vigyázat, függőséget okoz!

Úszni tud? Miért hajó nincs? Ugye ismeri mindenki a viccet. Valahogy így vagyunk ezzel mi is a vitorlázást szeretők, a vitorlázás iránt vágyódók, ha szóba kerül, hogy a tengernél lenne érdemes nyaralni. Nagyon szép és romantikus lehet egy kempingből, egy apartmanból vagy esetleg egy szállodai szobából nézni a tengert, de nem összehasonlítható azzal az élménnyel, ha, mindezt egy minden kényelmet biztosító vitorlás hajóról tesszük.

Milyen plusz élményt ad, ha nyaralásunkat egy vitorlásra tervezzük?

Perspektivikusan mi leszünk azok, akiket a szárazföldről csodálnak nyaraló apukák, gyerekek, családanyák és nem fordítva. Igen, vízen tölteni a szabadságot vagány dolog és rendkívül szórakoztató is. Számos képeslapra illő öböl, romantikus tengerpart, mesés sziget csak ezzel az utazási móddal érhető el. Ki ne szeretne lakatlan öblökben fürdeni vagy hajón ébredve egy jó kávé mellett a természet közelségét élvezni? A hajóból a kilátás mindig tengerparti!

Milyen kényelmet ad egy modern hajó?

Amire csak szükség lehet. Ma már minden vitorlás tartozéka a felszerelt konyha és a nappali. A konyhában találunk hűtőt, fagyasztót, sütőt, gáztűzhelyet. Igény esetén légkondícionálóval és fűtéssel rendelkező hajó is rendelkezésünkre áll. A taton van hely napozásra, egy hajóútról senki sem megy fehéren haza.

A hajók beépített nagy teljesítményű diesel motorral is ellátottak, így úszó házunk bármikor motorizálható. Ugyanakkor a vitorlás útnak azért a szépsége az, ha a szél erejének a segítségével érjük el esti pihenő helyünket. A hajó kabinon kívüli fenti hátsó részén ülőhelyek, kinyitható asztal és bimini tető biztosítja a kényelmet. A hajók fürdőlétrával, snorkel felszereléssel, igény esetén kajakkal, sup-pal felszereltek.

A hajónak - kérésre - saját wifi-je van, így az internet eléréssel sem lehet semmi gond.

Kényelmes egy hajón aludni?

Már egy 44 lábas egytestű hajóban is találunk 4 kabint. Egy kabinban 2 fő fér el. Ha igénybe vesszük a szalonban kialakítható ágyat is, máris 9-10 fő alhat a hajón.

Wc, fürdőszoba

A már említett hajóméretnél 2 wc, és 2 fürdőszoba biztos, hogy van a hajón. Esetleg több is. Hideg és melegvíz a hajón elérhető. A taton található külső zuhannyal a sós tengervizet öblíthetjük le magunkról.

Eső

A belső közös tér (szalon) körbeülhető asztallal és körüléses ülőgarniturával felszerelt. A belső tér eső esetén is száraz, csakúgy, mint egy apartman szobája.

Jobb, mint egy lakóautó

Egy vitorlás hajó fényévekkel tágasabb, mint egy lakóautó. Másik elképesztő előnye, hogy kapitánnyal a kormánynál a nap minden szakában helyváltoztatásra képes. Így hajónk optimális esetben haladásra képes akkor is miközben mi alszunk, eszünk, vagy akár főzünk.

Tapasztalat nem szükséges, de szorgos kezekre szükség van

A nyaralás ezen formája semmiféle előképzettséget nem igényel. Azonban ahogy egy jó nyaraláshoz, itt is szükség van önmérsékletre, mások iránti türelemre, és persze egy adag jókedvre. Jót tesz a közösségnek, ha a hajós munkából mindenki egyenlően kiveszi a részét. Ezek a feladatok a kapitány utasítása mellett bárki számára elláthatók.

Kiknek ajánlható ez a nyaralási forma?

Természetet szerető egyének, párok, baráti társaságok, családok jelentkezését várjuk, akik szeretnek naponta új helyeket megismerni, új ismertségeket szerezni.

2020-ban utainkat tavaszi, nyári, őszi időszakban elsősorban horvátországi vizekre szervezzük, a téli időszakban a karib térségbe.

Várjuk komplett csapatok jelentkezését, de egyéni jelentkezőket is szívesen látunk.

 

Hozzászólások
Nincsenek hozzászólások a bejegyzéshez