Ügyfélszolgálat

+36 (70) 314 9095

 
Motorcsónak online tanfolyam díjszabása 2024. évben:
- tandíj 110.000 ft,
- vizsgadíj 46.000 ft (tartalmazza az elméleti és gyakorlati vizsga díjakat is),
- okmánykiállítás 14.800 ft,

 

Tandíjunk az alábbi tételeket tartalmazza:

- vizsgára felkészítő e-learning rendszer használati díj (30 napos időtartam), megújítható.

elméleti tanulás háttér támogatása,

gyakorlati vizsgára való felkészítés,

vizsgára való bejelentés, 

- vizsga szervezése.

Online módszerünkkel a 2023-as évben valamennyi vizsgára bejelentkezett tanulónk sikeres elméletti vizsgát tett (gyakorlati vizsgájuk is sikerrel zárult).

Online módszer előnye, hogy a felkészülés bármikor megkezdhető és az elméleti számítógépes vizsgára az ország több pontján is lehetőség van (Miskolc, Budapest, Győr, Siófok).

Gyakorlati vizsga helyszínünk Tiszaújváros Sziget Kikötő.

Motorcsónak jogosítvány menete:
 
Elméleti vizsga
Első lépésben számítógépes elméleti vizsgát szükséges tennie a KAV vizsgatermében. A vizsga a kresz vizsgához hasonló módon történik.  Ennek a helyszíne lehet az ország több pontján is. A vizsgára feltud otthonról készülni a segítségünkkel akár úgy is, hogy ezt a folyamatot végig telefonon és email-en bonyolítjuk. Tanulni egy softwer segítségével fog, ennek használatát részletesen átbeszéljük a jelentkezést követően.
Amennyiben igényli a személyes tanfolyamot, a felkészülés első része történhet ezen a módon is.
 
Gyakorlati vizsga és felkészítés:
Az elméleti vizsgát követi a gyakorlati felkészülés, melynek helyszíne a Tiszaújváros (Sziget Kikötő). A  gyakorlati oktatás 1 nap. A tanfolyamot a gyakorlati vizsga zárja, mely ugyanazzal a hajóval történik, mint a gyakorlati oktatás.
 
Mire jogosít a kedvtelési célú motorcsónak jogosítvány?
 
20 méter hosszú, 12 fő befogadóképességű hajó vezetésére lesz jogosult hazai és nemzetközi belvizeken.
 
Hogy tudok jelentkezni a tanfolyamra?
 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre küldjön nekünk egy levelet, hogy szeretne tanfolyamunkon résztvenni. 24 órán belül felvesszük önnel a kapcsolatot és megkezdheti a felkészülést.

Telefonszámunk: +36703149095

- Távoktatásos (online) tanfolyam előnyei:

- felkészülés egyéni időbeosztással,

- tabletről, telefonról vagy asztali gépről tanulás lehetősége,

- 2023. évben vizsgára jelentkezett valamennyi tanulónk sikerrel vette az elmételi vizsgát (gyakorlatit is).

 2024-es évben tanfolyamaink folyamatosan indulnak.

További kérdés esetén az alábbi elérhetőségek bármelyikén rendelkezésére állunk:

Csótai Borbála: +36-30-995-4884 E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

dr. Bödör Gergely: +36-70-3149095

Bővebben:

Ezen tanfolyamon megszerzett motorcsónak jogosítvány egész európában érvényes tavakra, folyókra, csatornákra egyaránt.

Elméleti vizsga

Az ország több nagyvárosában van lehetősége elméleti vizsgát tennie. Vizsgázhat Budapesten, Siófokon, Győrben, Miskolcon. Döntse el, hol a legkényelmesebb Önnek vizsgáznia és mi megoldjuk, hogy így legyen!

Felkészülés ennél rugalmasabb még nem volt. Tanulni bárhol tud telefonja, számítógépe, laptopja, tabletje segítségével, így nincs kötve konkrét helyszínhez sem időponthoz, hiszen a nap bármely szakában, bárhol tud készülni, ahogy ideje engedi.

Gyakorlati vizsga

Gyakorlati vizsga  Tiszaúvárosban tehető. Ez a helyszín nemcsak a kelet Magyarországon élők számára kedvező, tanfolyamainkon nagy számban fordulnak elő tanulók az Alföldről és Budapest régióból is. Budapestről végig autópályán juthat el Tiszaújvárosba, a gyors forgalom és az ingyenes parkolás miatt időt és pénzt spórolhat egy Tiszaújvárosi vizsgával. A vizsgák sikerességi aránya 2023-ban 100%-os volt, e miatt is érdemes hozzánk beiratkoznia.

Vizsgára való felkészülés

- Első lépésben számítógépes elméleti vizsgát szükséges tennie a KAV vizsgatermében. A vizsga a KRESZ vizsgához hasonló módon történik.  Ennek a helyszíne lehet Budapest, Miskolc, Siófok vagy Győr. Válassza ki hol szeretne vizsgázni és mi végigvisszük ezen az úton.  Tanulni egy softwer segítségével fog, ennek használatát részletesen átbeszéljük a jelentkezést követően.
- Az elméleti vizsgát követi a gyakorlati felkészülés. Egy korszerű, modern, könnyen irányítható RIB motorcsónakkal történik a gyakorlati oktatás 1 napban Tiszaújvárosban. A tanfolyamot a gyakorlati vizsga zárja le szintén Tiszaújvárosban. Ugyanazon a hajón vizsgázunk, mint amin gyakorlunk.
Milyen hajót vezethetek a jogosítványommal?
- 20 méter hosszú, 12 fő befogadóképességű hajó vezetésére lesz jogosult hazai és nemzetközi belvizeken.

Hogy tudok jelentkezni a tanfolyamra?

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre küldjön nekünk egy levelet, hogy szeretne tanfolyamunkon résztvenni. 24 órán belül felvesszük önnel a kapcsolatot és megkezdheti a felkészülést.

- küldhet sms-t is vagy fel is hívhat minket.

 Telefonszámunk: +36703149095

Milyen módon készülhetek fel?

- Távoktatásos (online) tanfolyam előnyei:

- felkészülés egyéni időbeosztással,

- tabletről, telefonról vagy asztali gépről tanulás lehetősége,

-  95 % feletti elméleti vizsga eredményesség és 100 % gyakorlati vizsga eredményesség már az első vizsgán (2023. évi adatok).

2024-as évi tanfolyamaink januártól indulnak.

A motorcsónak jogosítvánnyal egyidőben vitorlás jogosítvány megszerzésére is lehetősége van. Ez egy közös elméleti vizsga és egy külön vitorlás gyakorlati vizsga keretében lehetséges.

A tanfolyamon való részvételi szándékát jelezheti emailben, telefonon, sms-ben.

További kérdés esetén az alábbi elérhetőségek bármelyikén rendelkezésére állunk:

Csótai Borbála - Mobil: +36-30-995-4884 E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

dr. Bödör Gergely - Mobil: +36-70-3149095

 Motoros tanfolyam menete:

- beiratkozás email-ben (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

- elméleti oktatás tantermi képzés keretében

- elméleti vizsga tétel a Hajózási Hatóság vizsgatermében (Miskolc, Budapest, Győr, Siófok)

- sikeres elmélet után vízi gyakorlat (1 nap)

- végül gyakorlati vizsga az élő Tiszán (Tiszaújváros)

Részletes tájékoztató:

Kedvtelési célú tanfolyamainkon oktatóink nagy tapasztalattal rendelkeznek mind a vitorlázás, mind a motoros kisgéphajó-vezetés területén.  A gyartkolati oktatás során a sikeres vizsgára koncentrált elméleti ismeretekkel készítik fel hallgatóinkat.

Távoktatásos elméleti képzésünk otthonról biztosítja tanulóinknak a felkészülést, tanulást támogató tartalommal , e-learning rendszerben, melyet a Tesztvizsga.hu biztosít interneten keresztül. A képzőhelyünk által biztosított Tesztvizsga.hu  távoktatásos csomag tartalmazza a hatósági vizsgán számonkért teljes elméleti ismeretanyagot és a vizsgafelkészülést támogató teszt-programot.

Tanulóink előremenetelét oktatóink folyamatosan monitorozzák és visszajelzést adnak az esetleges felkészülési hiányosságokkal kapcsolatosan. Mindemellett oktatónkkal személyes konzultáció lehetőségét biztosítunk a távoktatás rendszerű tanulóinknak minden kihirdetett képzési napunkon, valamint minden hét hétfői napján on-line formában valamennyi tárgyból. A hivatalos, aktuális  Hajózási Szabályzat elektronikus formában megküldésre kerül tanulóinknak.

Minden távoktatási kurzusnál az e-learning hozzáférései idő 1 hónap a tesztvizsga.hu-n az aktiválást követően. Ez idő alatt az alábbi oktatási tematikával tanulhatnak:

Vitorlás kishajó-vezető  vizsgára felkészítő tesztgyűjtemény (HSZ-szel együtt)

Kisgéphajó-vezető  vizsgára felkészítő tesztgyűjtemény (HSZ-szel együtt)

Vitorlás kishajó-vezető és Kisgéphajó-vezető  vizsgára felkészítő tesztgyűjtemény (HSZ-szel együtt)

Hajózási szabályzat tesztgyűjtemény (csak HSZ)

Vitorlás kishajó-vezető  vizsgára felkészítő tesztgyűjtemény – csak vitorlás HSZ nélkül

Kisgéphajó-vezető  vizsgára felkészítő tesztgyűjtemény – csak motoros HSZ nélkül

Tanfolyami időtartamok:

belvízi kedvtelési célú kisgéphajó-vezetői tanfolyam: : e-learning elmélet max 1 hónap időtartamban, 5 óra gyakorlat

A sikeres tanfolyam elvégzésével megszerezhető képesítés:

Belvízi kedvtelési célú Kisgéphajó-vezető

A belvízi kedvtelési célú kisgéphajó-vezetői képesítés belvízen - beltenger kivételével - kedvtelési céllal közlekedő kisgéphajó vezetésére és gépi berendezéseinek kezelésére jogosít 12 fő befogadó képességig és 20m hajótest-hosszúságig. Belvízen 7,5 kW-nál nagyobb motorteljesítményű, vagy 7 m testhosszú, vagy hosszabb kisgéphajó vezetéséhez kisgéphajó vezetői engedély szükséges.

A VIZSGARENDről és VIZSGADÍJAKról  bővebb tájékoztatás az NKM honlapján elérhető .

http://www.nkh.gov.hu/web/hajozasi-foosztaly1/hir/-/hir/81164/true/belvizi-kedvtelesi-celu-kepesitesek#1

A gyakorlati képzés helyszínei: motoros kisgéphajó vezető képzésnél Tiszaújváros (Sziget Kikötő), Balatonkenese (Hotel Port Kenese).

 A gyakorlati órák pontos időpontjáról személyesen/e-mail-ben, illetve telefonon egyeztetünk minden hallgatóval.

A jelentkezés után az alábbi dokumentumokat kérjük küldje meg számunkra. Ez feltétele a tanfolyamon való részvételnek és a vizsgának egyaránt.

  • jelentkezési lapot kitöltve, aláírva (csatolva küldjük a NFM hivatalos jelentkezési lapját)
  • orvosi igazolást (a jelentkezési lap megfelelő rovatát orvos által kitöltve, lepecsételve). Az orvosi igazolás külön papíron is benyújtható, de a következő mondatot kötelezően fel kell tüntetni rajta: „Kedvtelési célú kishajó vezetésére alkalmas.”
  • személyi igazolvány és lakcímkártya fénymásolatát
  • iskolai végzettséget igazoló bizonyítványt (legalább 8 általános)
  • a vizsgadíj és okmánykiállítási díj befizetéséről szóló banki igazolást
  • a választott tanfolyamnak megfelelő tanfolyam díjat készpénzben vagy az átutalást igazoló banki bizonylatot (készpénzes fizetésnél az első tanfolyami nap a határidő)

Tanfolyam díj utalása

Amennyiben fizetési módként az átutalást választja a választott tanfolyamdíjat az alábbi számlaszámra szíveskedjen utalni:

DEBOTI VSE ,OTP Bank, Számlaszám: 11734066-29902183

Közlemény: jelentkező neve, tanfolyam megnevezése ; Utalandó összeg: a választott tanfolyamnak megfelelően

A vizsgadíj és az okmánykiállítási díj befizetésére az alábbiak szerint van lehetőség:

http://www.nkh.gov.hu/web/hajozasi-foosztaly1/hir/-/hir/81164/true/belvizi-kedvtelesi-celu-kepesitesek#1

Utalandó összeg: a választott tanfolyamnak megfelelően .

 További kérdés, kérés esetén az alábbi elérhetőségek bármelyikén rendelkezésére állunk:

Csótai Borbála - Mobil:30-995-4884 E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Jelentkezni emailben tud. Kérjük adja meg a jelentkezéshez nevét, telefonszámát.

Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.