Ügyfélszolgálat

+36 (70) 314 9095

 

Deboti Blog

Megyei Bajnokság I. hely
beszámoló
 
2021. június 19-én rendezte a Justitia VSE a Mályi tavon az 5 futamból álló Megyei Bajnokságot. Napsütéses idő, 1-4 bft szél, nagy szélfordulók jellemezték a versenyt.
dr. Bödör Gergely és Bakos Barnabás a következőket mondta a versenyről:
"A rajtjaink jól sikerültek, a sebességünk jó volt, általában elsőnek vettük az első pályajelet és onnan növelni tudtuk az előnyünket. Szélre és nem oldalra kellett vitorlázni. A verseny során a hirtelen változó körülményekre gyorsan kellett reagálni, ezért egy nagyon intenzív versenyt futottunk. Kielemeztük azokat a pontokat amiben javulnunk kell. A soron következő saját rendezésű Expert - fps Vitorlás Kupa n ezeket a javítani valókat fogjuk gyakorolni a Magyar Bajnokság előtt. Köszönjük a szervezést, gratulálunk a résztvevőknek!
Azt mindenképpen tudni érdemes, hogy Barnabás 2 éve kezdte aktív vitorlás versenyzését. Vitorlás jogosítvány megszerzését követően kezdetben a nagyhajós vitorlázással foglalkozott, ezt követően fordult a kishajózás irányába. Már a kezdetekkor látszott, hogy a civil életben virágkereskedéssel foglalkozó sportember nagy elszántsággal jár edzésekre és gyorsan fejlődik. Ennek is köszönhető, hogy meghívást kapott a Debotitól, hogy vegyen részt egy nemzetközi Melges 24-es versenyen Szlovéniában. Jól sikerült az első bevetés, az erős nemzetközi mezőnyben dr. Bödör Gergely kormányzásával, Sallai Gábor taktikussal és Luterán Róbert vitorlázóval kiegészülve egy 2. helyezéssel tért haza a csapat.
Barna ezt követően egy kétszemélyes osztályba a kalózba kapott felkérést. 
A legelső nemzetközi versenyen a dr. Bödör Gergely-Bakos Barnabás egység legjobb magyarként debütált. Barna ekkor még mindössze 2 hét versenyvitorlás tapasztalattal rendelkezett. 
A következő évben a páros első Magyar Bajnokságán egy ezüst érem született a közös versenyzésből nem is akárhogy. Az első és második egység azonos ponttal végzett a verseny végén.
Most pedig egy szűk évvel az első Magyar Bajnokságot követően Borsod Megye Megyei Bajnoka lett a dr. Bödör-Bakos egység. 
Barnabás Debrecenben él, Debrecen a lakóhelye, azonban az edzéseket a Miskolc közeli bányatavakon végzi a Deboti keretei között.
Bízunk benne meghoztuk mindenki kedvét a vitorlás jogosítvány megszerzéséhez, hiszen a Barna esete is mutatja, soha nem késő ezt a sportot elkezdeni, hiszen itt a későn jövőknek is teremhet babér.