Ügyfélszolgálat

+36 (70) 314 9095

 

Deboti Blog

Miskolc környékén nagyszámú kavicsbánya kitermelés folyik és folyt a múltban is. Ennek következményeként számos tó alakult ki a környéken mely alkalmas vízisportok gyakorlására. Vitorlázók, szörfösök szeretik ezeket a vizeket a remek termikus szeleik miatt. A Deboti VSE 6 éve kezdte el a működését a Nyéki tavakon és a lillafüredi Hámori tavon. Már a kezdetekkor rendezett vitorlás versenyeket, nyári táborokat, vitorlás oktatást, majd vitorlás jogosítvány és motorcsónak jogosítvány képzéssel is elkezdett foglalkozni.

Mára a régió legnagyobb vitorlás központjává válva folytatja előbbi tevékenységeit nemcsak a környékbeli tavakon, hanem a Balatonon is Balatonkenese, Balatonfüred, Alsőörs helyszíneken.

Miskolc, Debrecen, Nyíregyháza, Tiszaújváros, Kazincbarcika, Sátoraljaújhely, Szolnok nagyvárosok lakói számára tudatos választás lehet a Debotival hajós jogosítványt azaz belvízi kedvtelési jogosítványt szerezni. A belvízi kedvtelési jogosítványhoz vitorlás vizsgán és motoros vizsgán keresztül vezet az út. A leggyorsabban motorcsónak jogosítvány szerezhető 2 nap elmélettel és 1 nap gyakorlattal. A vitorlás vizsgához 3 nap elmélet és 2 nap gyakorlat szükséges.

A vitorlás tanfolyam célja nemcsak a jogosítvány megszerzése, hanem a gyakorlat, a valós tudás eldajátítása is. Hajózni kell, de hajózni csak biztoságosan szabad. Ismernünk kell a magunk és hajónk korlátait, tudnunk kell mit szabad és mit nem, mit illik és hogyan lehetünk részesei ennek a közegnek.

A Deboti vitorlás oktató központot, a deboti vitorlás tanfolyamokat, a deboti motorcsónak tanfolyamokat nemcsak az eredményesség, hanem a megszerezhető tapasztalat miatt is érdemes választani.

Jó szelet és sok lőerőt kívánunk!