Ügyfélszolgálat

+36 (70) 314 9095

 

Kiből lehet verseny vitorlázó?

 

Bárkiből, aki a vitorlázás technikai alapjaival, szabályrendszerével tisztában van és teljesíti a Magyar Vitorlás Szövetség által meghatározott minimum személyi és tárgyi követelményeket.

 

Szeretne versenyvitorlázóvá válni? Keressen minket bizalommal! Hívjon vagy írjon most!

 

Hogyan lehetek jobb verseny vitorlázó?

A verseny vitorlás tudás sok rétegből összegyúrt massza, melynek bármelyik eleme is ha sérül, veszélybe kerül a jó eredmény, illetve ami még ennél is fontosabb a stabilan jó eredmény lehetőségének az elérése.

A vitorlás tudás egyik része elméleti alapú. Magunk részéről ide soroljuk pédául a taktikai, meteorologiai, pszihés tudást, szabály ismeretet, hajó ismeretet, felkészítést, csapat szervezést.

Tudásunk másik része technikai, tapasztalati alapú. Előbbi körbe sorolható például a hajó állítás, vitorla állítás, hajókezelés kérdésköre. Utóbbiba sorolható - többek között - az adott verseny helyszínen uralkodó szél, hullám, áramlás viszonyok, egyéb vízi sajátosságok ismerete, az adott versenyt rendező szokásainak ismerete, illetve a versenyzőtársak és saját magunk erősségeinek, gyengeségeinek az ismerete.

A kérdésre válaszolva, mind az elméleti, mind a gyakorlati tudásunkat folyamatosan szinten tartani, fejleszteni szükséges ahhoz, hogy jobb verseny vitorlázók lehessünk. A legtöbbet magunkból edző segítségével hozhatjuk ki. Keressen bizalommal! Hívjon vagy írjon most!

Várjuk mindazon vitorlázók hívását, email üzenetét akik most indulnának el a versenyzővé válás útján és várjuk azoknak a versenyzőknek a hívását, akik már elindultak az úton, de eredményesebb versenyzők szeretnének lenni.